Vergelijken is lastiger dan je denkt

Prijsvergelijkers bepalen vaak ons online aankoopgedrag. Google Shopping, Beslist.nl en Kieskeurig.nl laten ons in één oogopslag zien welke aanbieders het door jou gezochte product tegen de beste voorwaarden leveren. Gelukkig maar, want alleen in Nederland al zijn er meer dan 60.000 webwinkels. Zonder de prijsvergelijkers zou het internet een oerwoud zijn vol met ondoorzichtige aanbiedingen en zie je door de bomen het bos niet meer.

Elektronica bijvoorbeeld, leent zich uitstekend voor een prijsvergelijking. Je zoekt naar een bepaald merk en type apparaat, je bekijkt de specificaties, je vergelijkt de leveringsvoorwaarden van de verschillende aanbieders en kiest vervolgens een aanbieder waarbij je het beste gevoel hebt. Dit kan zijn op basis van de prijs, de verzendkosten die je moet betalen of bijvoorbeeld vanwege de snelle levertijden van een bepaalde aanbieder. Maar jij hebt interesse in merchandise, daarom ben je bij ons terechtgekomen. Hoe vergelijk je de verschillende merchandise aanbieders? Wij durven te stellen dat dit lastiger is dan je zult denken.

Wij horen het vaak; “Ik zoek een leverancier die mij 100 fansjaals kan leveren. Ik vraag 5 offertes aan en kies gewoon de goedkoopste!” Het is belangrijk om je te realiseren dat je met deze aanpak eigenlijk vaak appels met peren vergelijkt. De leveranciers van gebreide fansjaals werken bijvoorbeeld met verschillende type breigaren. De ene producent vindt het belangrijk de goedkoopste sjaals te kunnen ontwikkelen, waarbij de kwaliteit van het geleverde product er weinig meer toe doet, en de andere aanbieder vindt het belangrijk om sjaals van de beste kwaliteit te leveren, zoals je deze ook aantreft bij de professionele sportclubs. Waar ben jij als klant naar op zoek?

Het assortiment van De Merchandise Fabriek bestaat uit producten met een zeer goede prijs/kwaliteit verhouding. Producten van topkwaliteit, geleverd tegen de best mogelijke prijzen. Misschien zijn we niet altijd de állergoedkoopste aanbieder, maar we zullen je nooit teleurstellen met de kwaliteit van je bestelde artikelen. In onze branche zijn een hoop verschillen aanwezig tussen de aanbieders, zowel in prijs als in kwaliteit. Dit kun je niet beoordelen door plaatjes en prijzen te vergelijken. Dit kun je pas beoordelen door offertes en samples met elkaar te vergelijken. Zorg dat je weet welk materiaal je bestelt, hoe dit aanvoelt en wat de levensduur ervan is. Vergelijk ons aanbod met dat van onze collega’s en beslis zelf welk aanbod het beste bij jouw vraag past.

Gepubliceerd door

Tim Vreeker

Productspecialist bij De Merchandise Fabriek. Helpt je graag bij het maken van de juiste keuze. Bel 'm, chat 'm of mail 'm met al jouw vragen!